BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

diumenge, 28 de març del 2010

El Tatzelwurm
També és conegut com a Stollenwurm. És un semidragó que habita els Alps d'Àustria i Suïssa. És un rèptil amb cos serpentilini de 1,2-1,5m de longitud, presenta dues potes devanteres. Té cap de felí i és un gran saltador, es diu que exhala vapors verinosos per defensar-se.


dilluns, 22 de març del 2010


Dia Mundial de l'Aigua: Aigua neta per un món sà

Enguany està destinat a:
- Fomentar la conscienciació per la conservació dels ecosistemes i
del benestar humà, per tal de millorar la qualitat de l'aigua en quan
a gestió del recurs.
- Donar importància a la qualitat de l'aigua, fent especial èmfasi en
activitats de prevenció de la contaminació, neteja i rehabilitació.

dijous, 18 de març del 2010

Noves espècies a l'Antàrtica

Uns científics de la NASA mentre feien estudis en el gel de l'Antàrtica, a uns 180m de profunditat, on amb prou feines hi arriben els microorganismes, han descobert la presència de dues espècies no menys que sorprenents:

- Un Lyssianasid, un petit crustaci marí similar a un llagostí.
- Una me
dusa.

Aquest descobriment porta a plantejar-se el com dues espècies que viuen a mar obert han arribat a allunyar-se'n 19 km i on la temperatura de l'aigua està pràcticament en l'estat de congelació.

Article complert a:
http://bit.ly/9D5d9o

dimarts, 16 de març del 2010

La primera xarxa social

L'any 1997 es va crear la primera xarxa social d'Internet: SixDegrees. Es basava en la teoria dels sis graus de separació, aquesta descriu, segons l'actor Kevin Bacon, que cap persona està separada més de sis grau d'una altra.
Aquesta nova xarxa permetia crear perfils, convidar amics, organitzar grups i perfils de navegació d'altres usuaris.
Els fundadors, basant-se en els sis graus, volien encoratjar a la gent a portar nous usuaris a la xarxa. Però va conduir a lo contrari, va deixar de fer-se servir i l'any 2001 va tancar.

dissabte, 13 de març del 2010

Llampecs incansables

En el llac de Maracaibo, al nord-est de Veneçuela, els llampecs esclaten casi sense interrupció durant 200 nits a l’any. Això és així ja que per una banda els vents calents i humits del Carib xoquen amb l’aire fred dels Andes, el que dóna lloc a turmentes. Per l’altra, hi ha llacs amb bosses de petroli i aiguamolls, on s’emet gran quantitat de metà per la descomposició de la matèria orgànica, en el flux dels corrents d’aire anteriorment mencionats. Això fa que el metà s’acumuli a l’interior dels núvols, el qual debilita les propietats aïllants de l’aire dels núvols que haurien de frenar l’activitat elèctrica. Per tant, els períodes de llampecs són llargs i recurrents.

Curiositat: Els antics yukpa creien que les espurnes de llum blava, rosa i blanca, es produïen quan les cuques de llum xocaven amb els esperits dels avantpassats.

dimecres, 10 de març del 2010

Nevada 2.0

En teoria la nevada a finalitzat, però ara ens queden les conseqüències... Dies sense llum ni internet...
Aquest matí m'ha fet molta gràcia sentir per la ràdio que anomenaven a la recent nevada com a 2.0. Ja que les noves tecnologies com facebook i twitter han donat més informació i de forma més ràpida que el Govern del que estava succeïnt.

dimarts, 2 de març del 2010

Innovacions en el camp dels purins

Els purins són la part líquida de les dejeccions d’origen animal. Aquests són altament contaminants pels sòls i aqüífers de les zones on hi ha explotació ramadera. Per aquest motiu, dos investigadors de Valladolid, han desenvolupat una planta energètica de biomassa amb aprofitament tèrmic per tal de reduir l’impacte ambiental dels purins. Aquesta planta combina una estació energètica, la qual dur a terme la combustió de la biomassa i emet fums. Aquests són emprats per l’assecat dels fangs procedents de la depuradora de purins. L’aigua resultat del procés és utilitzada per la refrigeració de la planta.