BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

divendres, 26 de febrer del 2010

El retorn del Transvasament...

Avui ha sortit a la premsa una noticia que m’ha sorprès bastant. A la Universitat Politècnica de Valencia s’ha dut a terme la jornada “Una visió israelí sobre el Transvasament de l’Ebre”. En aquesta s’han deixat anar perles com:

- Sahul Manor, expert en assumptes hídrics: “Seria una forma prometedora d’ajudar a les zones que necessiten aigua al sud de l’Ebre

- Juan Cotino, conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda: “A Israel ha permès augmentar la riquesa del sud on s’ha produït un ressorgiment dels regadius”. "El dessalatge ha de ser sempre la última de las opcions i únicament ha de contemplar-se quan s’hagin esgotat totes les possibilitats d’aconseguir aigua potable per altres medis".

- Joseph Shalhevet, coordinador d’Organitzacions Internacionals del Ministeri d’Agricultura i Aigua d’Israel: “No té sentit dessalar abans d’utilitzar l’agua de superfície, i traslladar-la a zones on els recursos hídrics són deficitaris".

Per últim i la millor de les perles: “A Israel no es va començar a dessalar fins haver esgotat tots els recursos naturals disponibles".

Aquí queda...

L'article sencer a: http://bit.ly/ag979k